Nieuws uit de regio

02-02-2021 - Putte

"Wij zijn klaar, nu nog vaccins krijgen"

In Gemeenschapscentrum Klein Boom hebben de drie burgemeesters van de Eerstelijnszorg Bonstato, Heist-op-den-Berg, Putte en Bonheiden het vaccinatiecentrum voorgesteld. Buiten de levering van de software voor de computers is alles in orde om te starten met de inentingen. Luc Vleugels, Peter Gysbrechts en Lode Van Looy hebben met beperkte gemeentelijke middelen op 14 dagen een ruim centrum uitgebouwd dat klaar is om dagelijks enkele honderden mensen te ontvangen.

“Ook de personeelsploeg is klaar om alvast te starten met twee vaccinatielijnen”, vertelt Guido Penninck, een gepensioneerde huisarts, die opnieuw een voltijdse dagtaak heeft als medisch coördinator. “Bij de recrutering van het personeel hebben we toch gezorgd voor enige continuïteit. Een verpleegster met een voltijds uurrooster in een ziekenhuis, is wel waardevol maar is moeilijker in te passen in ons werkschema. Voor het eerste personeelsteam hebben we vooral kunnen beroep doen op jonggepensioneerden uit de medische sector. Tegen dat we op volle kracht bezig zijn, zullen we nog wel extra krachten kunnen gebruiken “.

Alles staat of valt echter met de levering van de vaccins. “Als we er maar 100 of 200 geleverd zijn, kunnen we die misschien beter opsparen, in plaats van voor 1 of 2 uren een ploeg op te roepen. Eens ontdooid, blijven Pfizer-vaccins 5 dagen goed in de koelkast, voor Moderna-vaccins is dat zelfs 30 dagen”.

De drie burgemeesters zijn bijzonder tevreden over de inrichting van het Bonstato vaccinatiecentrum: Een ruime hoge zaal die goed kan verlucht worden, die geen hinder betekent voor mogelijke versoepelingen in de sport- of culturele wereld en die ingericht werd “als een goed huisvader”, met eigen materiaal zoals de Heistse kieshokjes, zwarte doeken van CC Zwaneberg en infoschermen van Putte. Rolstoelen staan klaar voor wie minder mobiel is en mogelijk zal De Lijn een extra busrit inleggen. Ook wordt gedacht aan telefonische permanentie voor wie niet digitaal onderlegd is voor de inschrijving.  

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Speciale promoties Check het hier