Nieuws uit de regio

08-08-2020 - Heist-op-den-Berg

Heist past mondmaskerplicht aan door hittegolf

We zitten met de huidige hittegolf in een uitzonderlijke situatie. Gelukkig telt onze landelijke gemeente talloze plekjes waar je verkoeling kan vinden. Om het de inwoners wat comfortabeler te maken tijdens de komende zeer warme dagen, heeft het lokale bestuur van Heist-op-den-Berg beslist om de mondmaskerplicht op zijn grondgebied tijdens de hittegolf, dus nog tot en met woensdag, aangepast te handhaven.

Concreet houdt dit in:

- Tot en met woensdag treedt de lokale politie van Heist niet op tegen het niet dragen van een mondmasker op plaatsen waar de overdracht van het virus zeer klein is. Dat zijn plaatsen waar weinig mensen komen en waar het gemakkelijk is om de sociale afstand van 1,5 meter te bewaren.

De cijfers in onze gemeente liggen vrij laag. Dat is mede dankzij de bereidwillige medewerking aan de maatregelen van onze inwoners. Zo willen we het uiteraard houden! Het bestuur rekent dan ook op het gezonde verstand en de burgerzin van zijn inwoners om correct te beoordelen wanneer het mondmasker niet gedragen hoeft te worden.

- Iedereen blijft wel verplicht om te allen tijde een mondmasker bij zich te hebben. Een situatie kan immers risicovol worden of drukte kan toenemen. Dat is niet altijd vooraf in te schatten.

- De verplichting van het dragen van een mondmasker blijft behouden in de Bergstraat, op de maandagmarkt, in openbare gebouwen en in de horeca. De politie blijft daarop toezien.

 

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier