Nieuws uit de regio

17-06-2020 - Heist-op-den-Berg

WinkelHier - EetHier en DrinkHier

Normaal gezien zou men het laatste weekend van juni over de koppen kunnen lopen in de Bergstraat. Jaarlijks worden daar op 3 dagen (én nachten) ongeveer 50.000 bezoekers verwacht, een aantal waar vele zomerfestivals alleen maar kunnen van dromen. Voor 2020 zal het beperkt blijven tot een open deur dag waarbij de winkels langer open blijven en alleen op zondagnamiddag 28 juni de straat verkeersvrij zal zijn.

 Geen extra terrassen, muziekanimaties of kermisattracties maar wel extra openingsuren op vrijdag en zaterdag tot 20 u. Op zondag is in de Bergstraat van 13 tot 18 u  geen verkeer toegelaten, maar schepen Patrick Feyaerts van economie drukt er op dat de aangeduide wandelrichting behouden blijft en waarschuwt dat, indien nodig, nog begeleidende maatregelen worden genomen bij grote drukte.  Mogelijks komt er op zondag een nadarafsluiting in het midden van de straat zodat er geen ‘gemengd’ wandelverkeer is.

Carl De Bie, voorzitter van het Bergstraatcomité is tevreden met de uitgewerkte regeling: “De officiële soldenperiode start dit jaar pas op 1 augustus. Van 1 tot 31 juli geldt een sperperiode waarbij geen kortingen mogen geafficheerd worden. In het laatste weekend van juni is dus elke handelaar zelf verantwoordelijk voor zijn prijsbeleid”.

Als economische relancemaatregelen mochten de horecazaken enkele weken geleden hun terras gelukkig hun terras vergroten. Voor het open-deur-weekend mogen daar geen extra tafels of stoelen aan toegevoegd worden. “Dit jaar dus geen braderij”, aldus De Bie, “maar aan de slogan Winkel Hier, zou ik willen toevoegen EetHier en DrinkHier”.

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier