Nieuws uit de regio

03-06-2020 - Heist-op-den-Berg

Max 400 bezoekers op de Voddem├Ęt

Vanaf zondag 7 juni wordt de grootste Heistse attractie, de Voddemét’ terug georganiseerd, zij het in beperkte vorm. Van de 144 gebruikelijke kramen mogen er slechts 50 op de markt staan en wettelijke gezien mogen daar geen ‘rommel- of tweedehandskramen’ bij zijn. Het lokaal bestuur heeft de voorkeur gegeven aan de 37 standhouders met bloemen en planten  en de kramen met dieren en dierbenodigdheden. Die worden aangevuld met 13 kramen die op andere zondagen ook reeds op het aangeduide parcours stonden.

De markt wordt beperkt tot de Eugeen Woutersstraat, van aan de Binnenweg tot aan de Noordstraat. De straat is breed genoeg om langs 2 kanten kramen te plaatsen, maar toch zal de markt alleen een ingang hebben langs de Binnenweg. Iedereen moet dezelfde richting stappen richting uitgang aan  de Noordstraat. Het enige zijstraatje op het marktparcours, de Theofiel De Biestraat, wordt afgesloten om het circulatieplan en het aantal bezoekers goed te kunnen monitoren. Dat betekent dat er heel wat zal moeten gewandeld worden om bijvoorbeeld terug te keren naar de auto. “Een beetje stappen is nu eenmaal eigen aan het marktgebeuren”, aldus Wim Dom van de dienst Economie van de gemeente.  De organisatoren krijgen voor de gelegenheid trouwens de steun van enkele leden van Duikvereniging Calypso, die als vrijwilligers mee zullen helpen om alles in goede banen te leiden.  Dé grote uitdaging zal vooral zijn om het aantal bezoekers op de markt te beperken tot 400. Dat is een wettelijk opgelegde regel: de lengte van de markt gedeeld door 1,5. Ongetwijfeld zullen er nu ook wachtrijen zijn aan de ingang, zoals de op Pinkstermaandag ook in de Bergstraat het geval was. Daarom wordt ook aangeraden om alleen naar de markt te komen voor de noodzakelijke aankopen en er geen zondagse familie uitstap van te maken. Voor de rest gelden er ook de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals de verplichting van een mondmasker voor de marktkramers en de handhygiëne voor de bezoekers. Ook de politie zal weer ruim aanwezig zijn om toezicht te houden. Net zoals voor de maandagmarkt wordt er ook sterk aangeraden om, indien mogelijk, met de fiets te komen.

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier