Nieuws uit de regio

25-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Een halve markt is ook gezellig

De Heistse maandagmarkt draait nu al twee weken op halve kracht, maar blijkbaar toch tot tevredenheid van de meeste marktkramers en bezoekers. De grote test zal echter op 1 juni komen. Pinkstermaandag is traditioneel dé drukste dag van het jaar voor de maandagmarkt.

Voor het gemeentepersoneel is het een bijkomende opgave om elke keer op maandagochtend alle nadarhekkens en afspanningslinten aan te brengen om het publiek in goede banen te leiden. Zes ambtenaren en nog enkele politieagenten zorgen er voor dat alles op wieltjes loopt en er niet teveel mensen op het marktplein rondlopen. De markt is ingedeeld in 2 verschillende regio’s: op het plein voor CC Zwaneberg zijn ongeveer 250 bezoekers toegelaten, in het deel dat in de Bergstraat staat ongeveer 150. In de Bergstraat en op het Cultuurplein is een in- en uitgang voorzien, met telkens de gelegenheid om de handen te ontsmetten. In de straat kan de drukte gemakkelijk visueel gecontroleerd worden, maar op het Cultuurplein wordt met een teller elke inkomende en uitgaande bezoeker geregistreerd om mogelijke overbevolking te vermijden. “Af en toe moeten we er iemand op wijzen dat de opgelegde wandelrichting moet gevolgd worden, of dat de ingang niet als uitgang mag gebruikt worden,  maar over het algemeen worden de regels prima nageleefd”, vertelt Wim Dom van team economie van de gemeente “Ook de handelaars zijn tevreden over de organisatie en we merken dat op deze tweede marktdag al wat meer bezoekers passeren die hun schroom overwonnen hebben”. De vroegere 100 kramen zijn netjes in twee gedeeld en mogen om de 14 dagen langs komen. Er is wel voor gezorgd dat er toch elke week een bakker, een viskraam, een beenhouwer op de markt staat zodat iedereen er zijn gading vind. Alleen het tasje koffie op een terrasje is voorlopig nog niet mogelijk.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Speciale promoties Check het hier