Nieuws uit de regio

19-08-2019 - Westmeerbeek

Mijn ogen zijn jouw ogen

Op 70-jarige leeftijd heeft Jul Schellens zijn 2de boek uitgebracht: ‘Jouw ogen zijn mijn ogen’, een prentenboek voor kinderen dat eigenlijk een leuk dagboek is van een blindengeleidehond met verschillende interessante weetjes, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Jul, die publiceert onder zijn volledige naam Julius Schellens, pikte in zijn middelbare schooltijd in de Grieks-Latijdns te Westerlo al de liefde voor literatuur en poëzie op. Door een beginnende blindheid (retinitis pigmentosa) kon hij niet aan de studie Germaanse filologie beginnen  en begon dan voor de Belgische Boerenbond te werken. Pas na zijn 60ste verjaardag publiceerde hij 2 dichtbundels en in het voorjaar van  2019 zijn eerste roman ‘Mijn Moeder is mijn Mama niet’, naar een waargebeurd verhaal.

De Westerbekenaar is al zestien jaar geleidehondgebruiker en Ruth Wielockx is puppypleegmama, kinderauteur en illustratrice. Samen schreven zij vanuit hun ervaring het boek ‘’Mijn ogen zijn jouw ogen’. Met de leuke illustraties, de originele insteek en interessante achtergrondinformatie is dit boek ideaal om kinderen de wereld van de geleidehonden te leren kennen.

“Mijn geleidehond geeft me een enorme onafhankelijkheid en grote zelfstandigheid. Met het boek ‘ Mijn ogen zijn jouw ogen’ hoop ik kinderen reeds van kindsbeen af begrip en respect bij te brengen voor mensen met een handicap en hun hulpmiddel, in dit geval een blindengeleidehond,” aldus Julius. In het prentenboek volg je Rino, een pup die wordt opgeleid tot geleidehond. Hoe gaat het eraan toe in zijn pleeggezin? Wat leert hij allemaal in het opleidingscentrum? En wat mag jij zelf wel of niet doen als je een geleidehond tegenkomt op straat? Je komt het allemaal te weten! Bovendien lees je in het dagboek van Rino wat hij zelf van zijn taken en zijn leven met zijn baasje vindt.

Het boek is uitgegeven bij Clavis Books en is verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier